Matematik

Matematik Hjælp?

26. marts 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Reducer udtrykket;

(3a - b)(a + 2b) - 4a (a - b) + a2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og reducer.

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den størrelse med hvert led i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2012 af ElisabethAHK (Slettet)

Du ganger ind i parentesen til at starte med (for at få alle parenteser væk)

Herefter ganger du -4a ind i parentesen foran - nu skulle alle dine parenteser være væk.

Herefter kan du begynde at minus og plusse a'erne b'erne og a2'erne sammen.

Og så er du færdig - prøv selv, hvad får du det til?


Svar #3
26. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Altså 

 

3a gange a + 3a gange 2b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det første produkt af to toleddede størrelser giver i alt fire led med

(3a - b)·(a + 2b) = 3a·a + 3a·2b -b·a -b·2b = ...

Dernæst

-4a·(a - b) = -4a·a -4a·(-b) = ....

og endelig skal dertil lægges

a2


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2012 af Metzii1 (Slettet)

3a gange a = 3a^2
3a gange 2 b = 6ab
-b gange a = -ab
-b gange 2b = -2b^2
-4a gange a = 4a^2
-4a gange -b = 4ab
+ a2!

Nu skal du bare lægge sammen :D
 

 


Svar #6
26. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2012 af ElisabethAHK (Slettet)

ja, næsten

3a * a + 3a * 2b + (-b) * a + (-b) * 2b

Så det hele kommer til at hedde:

(3a * a + 3a * 2b + (-b) * a + (-b) * 2b) - (4a * a + (-4a) * (-b)) + a2

Prøv at regne det ud


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Dit resultat er ikke helt korrekt. Hvis du holder minustegnet uden for hele parentesen for det andet produkt, skal der ikke være (-4a) inde i parentesen.


Svar #9
26. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Har et andet sprørgsmål?


Svar #10
26. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

En vinhandler køber 50 dusin flasker vin hjem til 36 kr. pr flaske.

Fragt O.a. omkosninger udgør 18 % af købsprisen.

Beregn vinhandlerens samlede udgifter.

Vinen sælges videre til 52 kr. pr. flaske.

Hvor meget tjener vinhandleren ialt?

Hvor mange procent udgør fortjenesten af de samlede udgifter?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Benyt, at 1 dusin = 12 stk og beregn så den samlede købspris og omkostningerne.


Svar #12
26. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Jeg forstår ikke det der?!


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis 1 dusin flasker består af 12 flasker, hvor mange flasker er der så i alt i 50 dusin flasker?

Hver flaske købes for 36 kr. Hvad er den samlede købspris så?

Omkostningerne udgør 18% af købsprisen. Hvor mange kr er omkostningerne så?

De samlede udgifter er summen af købsprisen og omkostningerne. Hvor store er de samlede udgifter så?


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. marts 2012 af mette48 (Slettet)

For nemt bare at åbne en ny tråd og så tro at en eller anden leverer en færdiglavet opgave

Yd dog lidt selv!


Skriv et svar til: Matematik Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.