Matematik

Please hjælp matematik

27. marts 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En vinhandler køber 50 dusin flasker vin hjem til 36 kr. pr flaske.

Fragt O.a. omkosninger udgør 18 % af købsprisen.

Beregn vinhandlerens samlede udgifter.

Vinen sælges videre til 52 kr. pr. flaske.

Hvor meget tjener vinhandleren ialt?

Hvor mange procent udgør fortjenesten af de samlede udgifter?

 

Please skal aflevere den om lidt over nettet nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Købspris                   K = 50*12*36

Omkostninger    Omk =K*18/100

Samlede udgirter SU=K+Omk

Salgspris                 S=50*12*52

Fortjeneste              F = S-SU

Fortjeneste i %       F*100 / SU

så skal du bare sætte tallene ind og regne ud


Svar #3
27. marts 2012 af jihudsif (Slettet)

Mette

 

Er ikke helt med?

 

Kan du prøve?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du fik også en udførlig forklaring i den anden tråd. Læs den.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2012 af mette48 (Slettet)

På skal ikke forvente at vi regner opgaven for dig.

Stil et konkret spørgsmøl, så vil vi godt hjælpe dig med det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af minifighter4300 (Slettet)

du køber 50 dusin, 1 dusin består af 12 flasker vin, hver flaske koster 36 kr.

først beregnes, der hvor mange flasker vin du køber, derefter ganges med prisen på 36.

18% af det vinen koster er udgifter, det skal regnes ud eventuelt med formlen= prisen for vinen*antal procent (18)/100

det skal giver lidt under 4000.

for at få de samlede omkostninger skal prisen for vinden (omkring 21500) og omkostningerne (omkring 4000) bare pluses. det bliver omkring 25500

vindhandleren sælger vinen videre til 52 kr --- der finder du den nye salgspris. 

den finder du ved det vi startede med, altså 50 dusin af 12 flasker for 52 kr nu. 

det giver omkring 31000 så skal man minuse den ny pris med den gamle pris. altså de 25500 ca. med de nye ca. 31000. det er hvad vinhandleren har tjent

%en fåes ved at tage de ca. 5712/25488*100

det var så tæt man kan komme på svarene :)

MVH Peter


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2012 af minifighter4300 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2012 af minifighter4300 (Slettet)


Skriv et svar til: Please hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.