Matematik

Hjælp til Matematik?

27. marts 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Når du kaster en sort og en hvid terning på én gang, beregn da sansynligheden for at;

a) Den sorte terning viser 4 øjne

b) Den hvisde viser et lige antal øjne

c) Begge terninger viser sanne antal øjne

d) summen bliver 10

e) produktet af de to terningers øjne bliver 6

f) summen bliver mindre end 5

 

Meget vigtig opgave hjælp?

 

Alle opgaver tak?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. marts 2012 af nielsenHTX

brug nu den tråd du allerede har lavet om den opgave....

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1170750


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2012 af PeterValberg

a) 1/6

b) 3/6 = 1/2

c) 6/36 = 1/6

d) 3/36 = 1/12

e) 4/36 = 1/9

f) 6/36 = 1/6 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2012 af PeterValberg

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2012 af nielsenHTX

#2 bør nok lige se på e) igen... der gik vist noget galt i kopieringen #3 :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. marts 2012 af PeterValberg

#4

Hvad er der galt med e) ?  og hvad gik galt med kopieringen i #3 ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. marts 2012 af nielsenHTX

#5 der er 5/36 hvis produkt er 6

1 og 5

2 og 4

3 og 3

4 og 2

5 og 1

ikke 4/36 som det påstås i #2 og #3

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. marts 2012 af PeterValberg

#6

Produkt er resultatet af en multiplikation (altså gange),
det, du skriver er summer, resultater af addition (+)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til Matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.