Matematik

Rektangel hjælp

28. marts 2012 af Annemarie20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et rektangel ABCD har omkredsen 24, hvor x og h betegner længden af siderne. Rektanglet drejes 360 grader om siden AB, så der fremkommer en cylinder

BEstem rumfanget når x er 5

bestem det største mulige rumfang af cylinderen

Vil i ikke nok hjælpe med at besvarer disse spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2012 af Imprafir (Slettet)

Du ved at x*n=24

Der gælder rumfanget af en cylinder: V=π*r^2*h

Du ved at x=5, derved kan du finde n: solve(5*n=24,n) n = 4.8

Dermed ved du at radius i cylinderen er 4.8

Højden må være 5.

Rumfanget kan nu bestemmes: V = 361.911

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2012 af Singlefyren (Slettet)

Nemmest hvis du tegner opgaven.

a)

2(x+h) = 24

Der er to muligheder, men vi antager dén, hvor h også er højden i cylinderen.

2(5+h) = 24    =>   h= 7

V = pi*r^2 * h

Radius = x = 5

V= pi*5^2 * 7 = 175*pi   (ikke 361,911 !!)

 

b)

To ligninger med to ubekendte.

isoler h i 2(x+h) = 24   =>  h = 12-x

indsæt i V = pi* x^2* h

V = pi * x^2 * (12-x)

Hvordan finder man nu et maksimum = toppunkt for en funktion?

 

 

 


Skriv et svar til: Rektangel hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.