Matematik

Matematik - det haster!

28. marts 2012 af Fionse (Slettet) - Niveau: C-niveau

aflevering: 

Maksimalpulsen er lig 220 minus din alder.

Opstil, på baggrund af tommelfingerreglen, en matematisk model for sammenhængen mellem alderen x og maksimalpulsen y.
Hvilken alder har en person ifølge modellen, når maksimalpulsen er 183?

 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

y = 220 - x

Indsæt selv y = 183 og find x

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Husk iøvrigt -

Matematik må ALDRIG haste !!!

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2012 af Matematikta (Slettet)


Sammenhængen mellem alderen (x) og maskimalpulsen (y) ser således ud:

y = 220  -x


I opgaven kendes maksimalpulsen som er på 183 (y). Da "y" kendes kan vi finde "x" (alderen). Det gør vi ved at isolerer "x" så det bliver at:

183 = 220-x

Vi isolerer og får at alderen er:

x = 37 år

Hvis du tjekker med reglen for maksimalpulsen passer det også:

Maksimalpulsen er lig 200 - 37 år = 183 hvilket stemmer overens da 183+37 = 200
                           
 


Skriv et svar til: Matematik - det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.