Matematik

Opgave

29. marts 2012 af Danni23 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kateterne i en retvinklet trekant er x og 20 - x. bestem det størst mulige areal af trekanten


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af mathon

        trekantens areal
                                                T(x) = (1/2)·x·(20-x)

                                                T(x) = -(1/2)x2 + 10x
ekstremum
                            kræver
                                                T '(x) = -x + 10 = 0

                                

                      


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.