Matematik

Matematik

29. marts 2012 af lottemadsenj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der ved hvad hedder den Formel a kvadratrod b /  y jeg kan ikke lige huske det..


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad drejer det sig om?


Svar #2
29. marts 2012 af lottemadsenj (Slettet)

altså jeg har en opgave som lyder sådan: b) Hvad er fosforkoncentrationen, når tætheden af fiskebiomasse er 350 kg pr. ha?

 

og her skal jeg bruge den formel, men jeg skal forklare hvad formlen hedder.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forklar, hvad sammenhængen er mellem fosforkoncentrationen og fiskebiomasse . Hvilken funktionsmodel benyttes? Eller formuler hele opgaven.


Svar #4
29. marts 2012 af lottemadsenj (Slettet)

Altså sammenhængen er y=b*x^a


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den sammenhæng kaldes en potensfunktion.

Går opgaven så ud på at bestemme a og b ud fra to opgivne punkter?

y1 = b·x1a

y2 = b·x2a

Så er

a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

 


Svar #6
29. marts 2012 af lottemadsenj (Slettet)

okay Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.