Matematik

Hjælp med at forstå enhed...

30. marts 2012 af kla08 (Slettet)

Jeg har følgende formel

a = ( N / A ) - ( M / I ) * y 

hvor

N = -100 kN 

M = -1100 kN*cm 

I = 2420 cm4

og A = 60 cm2

Enheden for a ender med at blive N / mm2

 

Er der en der kan forklare det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2012 af peter lind

kN/cm2 = 1000N/(10mm)2  = 10N/mm2 så det passer ikke helt


Svar #2
30. marts 2012 af kla08 (Slettet)

i #0 har jeg lavet fejl ved formelen, der skal være minus foran M. 

a = ( N / A ) - ( -M / I ) * y

 

i besvarelsen gøres sådan 

a = (-100 * 103 / 60 * 102) - (-1100 * 104 / 2420 *104) * y


Svar #3
30. marts 2012 af kla08 (Slettet)

Er der andre der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2012 af mathon

 

              a = ((-100 * 103 N) /  (60 * 102 mm2) - ((-1100 * 104 N·mm) / (2420 *104 mm4)))* y

enheder
                       (N/mm2) -
N·mm2/mm4 = (N/mm2) - (N/mm2)
 

så enhederne passer, såfremt enheden for y er mm


Svar #5
30. marts 2012 af kla08 (Slettet)

Enheden for a er N/mm2 og ikke (N/mm2) - (N/mm2) ? 

Men enheden for y er rigtigt nok mm. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. marts 2012 af mathon

bemærk
(tænkt eksempel)

                                          (7 N/mm2) - (5 N/mm2) = (7-5) N/mm2 = 2 N/mm2


Svar #7
30. marts 2012 af kla08 (Slettet)

Okay... så enheden bliver altså N/mm2


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. marts 2012 af mathon

                             Ja

                                     såfremt enheden for y er mm


Skriv et svar til: Hjælp med at forstå enhed...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.