Fysik

tværsnits areal når du har radius opgivet (mangler hurtigt hint)

31. marts 2012 af natasjah (Slettet)

Hej

 

En ledning er lavet af sølv. den er 12.3 cm lang og har en radius på 0,0125 mm. hor stor er modstanden. 

 

det jeg har gjort med radius er :

π/4*0,0125 ^2 kan dettte passe eller skal 0.0125 gange med 10000 for at få det i meter før jeg regner med π/4

 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2012 af mathon


     du har benyttet
     formlen
                                            A = (π/4)·d2        med diameteren d

men kun indsat radius
                                            r = 0,0125 mm   i stedet for diameteren

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2012 af mathon

                  
                                                 R = ρ  ·L / (π·r2)

                                                 R = (0,016 Ω·mm2/m) · (0,123 m) / (π·(0,0125 mm)2)  = 4,0 Ω


eller


                                                 R = (0,016 Ω·mm2/m) · (0,123 m) / ((π/4)·(2·0,0125 mm)2)  = 4,0 Ω


Svar #3
31. marts 2012 af natasjah (Slettet)

jeg regner med ρ som 1.59*10^-8


Svar #4
31. marts 2012 af natasjah (Slettet)

hvorfor ganger du med 2 foran 0*0.0125 i den anden udregning

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2012 af mathon

 

                                                 R = (1,59·10-8 Ω·m) · (0,123 m) / (π·(1,25·10-5 m)2)  = 3,98 Ω ≈ 4,0 Ω


Svar #6
04. april 2012 af natasjah (Slettet)

tak for hjælpen allesammen. 


Skriv et svar til: tværsnits areal når du har radius opgivet (mangler hurtigt hint)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.