Matematik

Eksponentiel ligning

31. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem efterspørgslen q stk pr. dag af en vare og varens pris p kr. kan beskrives som;

q(p) = 600*e^-0,125p

 

Bestem p, når efterspørgslen er q = 480.

 

Er der nogen der ved, hvordan dette skal løses. Synes jeg har prøvet med log og alt mulig andet - jeg kan bare ikke rigtig få det til at passe........

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af peter lind

Du skal løse ligningen 480 = 600*e-0,125p. Divider ligningen med 600 tag dernæst logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
31. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Hmm altså så bliver det;

0,8 = 0,8825p.. Jeg ved p skal være 1,79 og det kan jeg ikke få det til på den måde..


Jeg tror det er e^-0,125 der driller mig..


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2012 af nielsenHTX

#2

480=600*e-0,125p ⇔  (i det loge(ex)=x         loge kaldes ln)

log(480/600)=-0,0125p   ⇔   

p=(log(480/600))/-0,125≈1,79


Svar #4
31. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Tusinde tak......


Skriv et svar til: Eksponentiel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.