Matematik

Log i ligning

31. marts 2012 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med ligningen;

52 = 27log(x) + 17,3

 

Altså jeg skal finde x når y er 52. Jeg er bare ikke helt sikker på, hvad jeg skal gøre med 27log(x)???


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler log(x) :

log(x) = (52 - 17,3) / 27

og beregn så x ved at benytte, at

x = 10log(x)


Svar #2
31. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

Så får jeg log(x) = 1,285

 

Jeg ved at log 10 = 1, 100 = 2 osv. men jeg er ikke sikker på, hvordan det hjælper mig??


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#2:

Du har jo allerede i #1 fået at vide, hvordan du så kommer videre.


Svar #4
31. marts 2012 af zaidihassan (Slettet)

# Ja, det er meget fint, hvis jeg altså forstod det!


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Er det svært at forstå, at du skal indsætte din værdi for log(x) i 10log(x) for at finde x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

x = 10log(x) = 101,285185 = ...


Skriv et svar til: Log i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.