Matematik

Keplers 3. lov

02. april 2012 af Ceciliaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man bevise at potensregressionen: y= 2.7981E-8*x^1.49954

passer ind i Keplers 3. lov?

 

Keplers 3. lov: T=b*a^3/2.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2012 af peter lind

Du mener formodentlig at du har fundet den pågældende formel ved regression. I så fald er b = 2,7981*10-8 og potensen a = 1,49954, hvilket er meget tæt på 1,5 =3/2. Du må regne med at den slags målinger aldrig giver præcis det rigtige så det ser meget fornuftigt ud. Hvis du har fået en vurdering af usikkerheden kan du se på om 1,5 ligger inden for usikkerheds vurderingen

 


Svar #2
02. april 2012 af Ceciliaaa (Slettet)

Okay, tusind tak, så måden man kan se at den passer ind i Keplers 3. lov er, at a=1,499, hvilket ligger meget tæt på 1,5/ 3/2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Keplers 3. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.