Matematik

Ikke forstået opgave

02. april 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved at forstå dette

"Funktionen f er givet ved f(x) = x(x+1)(x+2). Reducer størrelsen f(a) - f(a-1)"

 

Jeg har fået f(x), hvordan skal jeg vide hvad f(a) er??? 

 

tak på forhånd

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2012 af peter lind

Du skal blot erstatte x med a i funktionsudtrykket. Tilsvarende finde du f(a-1) ved at erstatte x med a-1


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. april 2012 af NejTilSvampe

f(a)  er ikke en talværdi, det er et udtryk.

f(a) = a(a+1)(a+2)  - du skal altså ikke forsøge at løse den ligning eller noget.

f(a) - f(a-1) = a(a+1)(a+2) - (a-1)(a)(a+1)

 


Svar #3
07. april 2012 af denis123 (Slettet)

undrer mig så over om jeg kan fortsætte

hvordan skulle jeg gange a ind i a+1 og a+2... (og samme med a-1 stykket) giver dette ikke

a2 + a + a2 + 2a - a2 - a + a2 + a <=>

2a2 + 3a ?

 

er dette den rigtige måde at reducere på?

 

tak igen

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. april 2012 af nielsenHTX

#3 du ganger ikke rigtigt ind

man ophæver en parentes ved at gange hvert led ind på hvert led.

a*(a+1)*(a+2)-(a-1)*a*(a+1)=a(a2+3a+2)-a(a2-1)=a3+3a2+2a-(a3-a)=a3+3a2+2a-a3+a=3a2+3a


Svar #5
07. april 2012 af denis123 (Slettet)

:-D


Skriv et svar til: Ikke forstået opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.