Matematik

funktioner og regresson ??

04. april 2012 af warz0ne (Slettet)

En matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark er givet ved:

f(x) = b*x^a

hvor f(x) angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram. Nedenstående tabel viser antal kræftdødsfald for forskellige indtag af frugt og grønt.

Intag af frugt og grønt (gram)      225            625

Antal kræftdødsfald                    15 000        9 000

a) Bestem tallene a og b.

b) Hvad er det daglige indtag af frugt og grønt, hvis det årlige kræftdødsfald er 10 000?

c) Hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt være større, hvis det årlige antal kræftdødsfald i Danmark var 5 % mindre?

Jeg har simpelthen så svært ved B, og C . nogen der kan hjælpe :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2012 af mette48 (Slettet)

Når du har fundet a og b

b) indsæt f(x)=10000 og løs ligningen

c) [ f(x) - f( (100-5) *x / 100 ) ] * 100 / f(x)

indsæt f(x) og f( (100-5) *x / 100 ) i udtrykket og reducer


Svar #2
04. april 2012 af warz0ne (Slettet)

hvordan løser jeg en ligning der er opløftet i 3,01 ?

fx. f(1000)=21,6*225^3,01


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2012 af mette48 (Slettet)

<hvordan har du fundet det tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2012 af mette48 (Slettet)

a = - 1/2   find selv b


Skriv et svar til: funktioner og regresson ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.