Fysik
Hvordan skal denne opgave forstås? (Radioaktivitet)
Hej.
Er der nogle som kan forklare mig hvad denne opgave går ud på;
I gennem tekst for jeg følgende afvide:
I tabellen er anført den gennemsnitlige aktivitet for 137-Cs for nordmænd i laplap for en 10-årig periode.
År 1965 1966 1967 1968 1969 1970 1971 1972 1973 1974
A/kBq 55 48 43 40 32 27 24 21 17 13
Ved henfald af en 137-Cs-kerne frigives energien 1,89*10-13 J. hvoraf 30% afsættes i kroppen. Man kan her regne med at en nordmand i Lapland har massen 70 kg.
Og opgaven lyder så: Vurder størrelsen af den samlede absorberede dosis fra 137-Cs for en nordmand i Lapland i denne 10-års periode.
Hvordan skal det forstås?
Svar #1
04. april 2012 af peter lind
Mangler der ikke noget. Der angives at en nordmand i Lapland vejer 70 kg så er aktiviteten du angiver ikke pr kg. Ellers er der nemlig ikke brug for den oplysning. Er det ikke den afsatte energi, der spørges om ?
ellers skal du beregne aktivitet* 1år for hvert år og lægge resultaterne sammen. Dernæst find 30% af dette tal
Svar #3
04. april 2012 af mathon
samlet aktivitet på10 år
0∫10 A(t)dt = 58,407874· 0∫10 0,856633t dt = 58,407874·(1/ln(0,856633)) · (0,85663310 - 0,8566330)
= 297,128 kBq = 297128 Bq
Svar #4
04. april 2012 af mathon
den samlede absorberede dosis fra 137-Cs for en nordmand
i Lapland i denne 10-års periode:
297128 · (1,89*10-13 J) / (70 kg) = 8·10-10 J/kg
Skriv et svar til: Hvordan skal denne opgave forstås? (Radioaktivitet)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
