Matematik

matematik til næste lektion - hjælp!

04. april 2012 af NickHansen01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen.

Har fået en opgave for i påskeferien, til næste matematik time. og problemet er at jeg kan simpelthen ikke finde en løsning, og det irreterende. så vil bare have den lavet!

Har fundet frem til at dette isbærger i princippet blot er en sekskant, alt sammen to dimensionelt. men hvordan skal man løse resten af opgaven?

 

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2012 af peter lind

Du skal finde arealet af bundfladen som funktion af x. Det kan du gøre ved for eks. at se på arealet af en trekant, hvis ene hjørne er centrum og de 2 andre hjørener er  nabohjørne på kanten. Rumfanget af indholdet er så højde*areal, hvor du skal tage hensyn til de 1 cm til kanten. Du kan så finde højden som funktion af x. Materialforbruget er så proportional med overfladen af bægeret.  Find denne overflade og indsæt her det tidligere fundne højde som funktion af x.. Du har nu overfladen som funktion af x. Find dernæst maksimum på sædvanlig måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2012 af mette48 (Slettet)

Bunden af bægeret er en regulær 6-kant. der kan opdeles i 6 ligesidede trekanter.

Find bundens areal, gang det med h og sæt det lig rumfanget. Isoler højden i denne ligning.

Llæg 1 til højden

Indsæt udtrykkene for bægerets højde  og for arealet af grundfladen i rumfangsformelen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 1

Ikke maksimum men minimum, selvfølgelig -  ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af en regulær hexagon med siden x er A = 6·(1/2)·x·x·(√3)/2 = (3·(√3)/2)·x2 .

Rumfang af isen : V = A·(y - 1cm) = 200cm3 .

Find minimum for bægerets overfladeareal:

O = A + 6·x·y


Skriv et svar til: matematik til næste lektion - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.