Matematik

Korrelationskoefficient forkortelse af "Sum of products of deviation".

05. april 2012 af indo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg har et mindre problem med en forkortelse i noget udleveret materiale.

 

SPD = Σ (xix)*(yiy)

Denne skulle kunne forkortes til:

SPD = Σ xi*yi - n*μxy

Problemet er bare at jeg ikke kan forkorte den længere end:

SPD= Σ xi*yi- μx*yi- xiy+ μxy

(Hvilket nok nærmere er en forlængelse)

I kan se i den vedhæftet fil, hvis dette er for uoverskueligt.

Håber der er nogen som kan hjælpe, da dette er mine eksamensopgave.

Tusind tak på forhånd! :)

Vedhæftet fil: Aσ.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. april 2012 af peter lind

Du skriver ikke hvad de forskellige størrelser er for nogen. Jeg gætter på at μx = Σxi/n og tilsvarende for μy altså de respektive middelværdier.

Der gælder så at ∑(μxμy -  μxyi) = Σμxy-yi)  = uxΣ(μy -yi) = 0

Det samme får man ved at ombytte x og y.

Endvidere gælder Σμxμy = μxμyΣ1 = n*μxμy


Svar #2
06. april 2012 af indo (Slettet)

Det hjælp mig videre, men jeg kan desværre ikke komme videre...

Jeg skriver det ikke op her, da det simpelthen bliver for uoverskueligt... Se bilag :)

Vedhæftet fil:Aσ.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2012 af peter lind

Jeg kan ikke læse din docx fil. Kan du ikke vedlægge den som doc eller pdf fil


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. april 2012 af wut123 (Slettet)

#3


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. april 2012 af peter lind

tredje linje. Det du skal sætte ud foran en parentes er μx og μy, som er uafhængig af i. Desuden skal det sidste led omskrives til 2μxμy - μxμy. Det første led i anden linje skal du blot lade være som det er.


Svar #6
06. april 2012 af indo (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår det du skriver, det må du undskylde.

Mener du at jeg skal flytte μx og μyud foran parentesen i tredje linje, og hvad skal så blive inde i parentesen?
Det kan jo ikke bare være:

(μ_x ) *(μ_y )(y_i-x_i )

Kan du forklare det lidt mere detaljeret?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. april 2012 af peter lind

Fra 2. linje  -yiμx-xiμy+2μxμyxμy   = -yiμxxμy -xiμyxμyxμy  = -μx(yiy) - μy(xix) - μxμy


Svar #8
06. april 2012 af indo (Slettet)

Tusind tak! :)

når det så er gjort, kan μx(yiy) - μy(xix) så sættes lig n, eller er der noget jeg har misforstået?


Brugbart svar (2)

Svar #9
06. april 2012 af peter lind

Nej Det skal sættes til 0 se #1


Svar #10
06. april 2012 af indo (Slettet)

Så den kommer til at se sådan ud:

http://imgur.com/sBFPg


Brugbart svar (2)

Svar #11
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er ikke korrekt i 3.-sidste linie i det vedlagte, hvor du skriver

Aσ = ∑ (xi·yi - n·μx·μy)

Summationen skal ikke række hen over det sidste led. Det skal være

Aσ = ∑ xi·yi - n·μx·μy


Brugbart svar (2)

Svar #12
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har i detaljer

Aσ = ∑i (xi - μx)·(yi - μy)

     = ∑i (xi·yi - xi·μy - yi·μx + μx·μy)

     = ∑i xi·yi - μy·∑i xi - μx·∑i yi + μx·μy·∑i 1

     = ∑i xi·yi - μy·n·μx - μx·n·μy + n·μx·μy

     = ∑i xi·yi - n·μx·μy ,

idet

μx = (1/n)·∑i xi    og    μy = (1/n)·∑i yi


Svar #13
06. april 2012 af indo (Slettet)

tusind tak for hjælpen allesammen !


Skriv et svar til: Korrelationskoefficient forkortelse af "Sum of products of deviation".

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.