Matematik

Hjælp til opgave...

06. april 2012 af Tina12453

Peter køber dvd´er, som kan rumme 4,7 GB. Et musiknummer fylder ca. 35 MB. G står for giga, M står for mega, og B står for byte.

Hvor mange musiknumre på 35 MB kan der højst være på en af Peters dvd´er ?

Mit forslag:

4,7 GB * 1000 = 4700 MB

4700 / 35 = 134,29


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2012 af nielsenHTX

ikke helt rigtigt idet 1GB=1024MB  


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Reelt er 1 GB = 1024 MB , så antallet af musiknumre er lidt større, nemlig

n = 4,7·1024/35 ≈ 137 .


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. april 2012 af bummelumbumbum (Slettet)

Nej venner, et 1GB er 1000 MB, Det er 1GiB der er 1024 MiB. Mega er det internationale ord for million, og Giga er det internationale ord for milliard. Så dit er rigtigt.


Brugbart svar (2)

Svar #4
07. april 2012 af SuneChr

1 GB = 210 MB = 1024 MB .


Svar #5
07. april 2012 af Tina12453

Er det så 1000 eller 1024 ?? Er forvirret...


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2012 af bummelumbumbum (Slettet)

Spørg dem fra din klasse om hvad de har brugt.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.