Matematik

hjæææææælp potens! :(

08. april 2012 af marieholstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen jeg er igang med en potens opgave, som jeg dog har svært ved og har brug med for hjælp med forklaring, da jeg virkelig er lost her.

Opgaven lyder således:

når en kvægavler skal bestemme vægten af en kvie, kan han måle omkredsen af dyrets bryst (bringemålet) og derefter finde vægten i en tabel.

Tabellen viser sammenhængen mellem bringe mål og vægt og kvier af jersey-racen.

Bringemål (cm) : 69.        160

Vægt        (kg):  30           314

Denne sammenhæng kan beskrive ved

y = b * x a

Hvor x er bringemålet (cm) og y er vægten (kg)

1. bestem tallene a og b

2. bestem vægten af en kvie med bringemål 130 cm.

En kvines bringemål er i løbet af en periode steget med 10 %

3. hvor mange procent er kviens vægt steget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2012 af mathon

PowerReg
                                y = 2,203917·10-4·x2,791924


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

1. Potens regression af de to datasæt.  x= {69, 160} , y = {30, 314}.. Find a og b og indsæt disse to tal i ligningen

2. indsæt 130 på x's plads i ligningen.

3. Hvad sker der med y, når x stiger med 10%


Svar #3
08. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

ved ikke om jeg forstår 1 og to'eren, men forstår slet ikke 3'eren?


Svar #4
08. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

jeg forstår ikke det du har skrevet mathon?


Svar #5
08. april 2012 af marieholstrup (Slettet)

årh er helt vildt forvirret! passs!


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

3. Benyt forskriften til at beregne

[ (y(x·(1 + 0,10)) - y(x)) / y(x) ] · 100%


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. april 2012 af mathon

    

       og dermed

                                1+ry = (1+rx)2,791924

                                 ry = (1+0,10)2,791924 - 1

                                 ry = 1,12,791924 - 1 = 0,304864 ≈ 30,5%


Brugbart svar (2)

Svar #8
09. april 2012 af Krabasken (Slettet)

y = b * x^a
 

1)
 

314 = b * 160^a

30 = b * 69^a

--------------------------------dividér den øverste med den nederste
 

314/30 = (160/69)^a
 

a * log (160/69) = log(314/30)
 

a = log(314/30) / log(160/69) = 2,791924
 

b = y / x^a = 30 / 69^2,791924 = 0,00022
 

2)
 

V = b * 30^a = 176 kg
 

3)
 

FORMEL:    y2/y1 = (x2/x1)^a
 

y2/y1 = 1,10^a = 1,305
 

(1,305 - 1) * 100% = 30,5%
 

;-)


Skriv et svar til: hjæææææælp potens! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.