Matematik

Realdelen af en kompleks vektor

09. april 2012 af lufthansa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa og god påske

Jeg har en vektor c ( 2+2i , 2+2i ).

Og jeg skal finde Realdelen af ceiωt. Hvor ω er en konstant.

Hvordan gør jeg det ? Jeg tror det skal være noget med cos(ωt), men hvordan kommer c ind i billedet ?

bliver realdelen f.eks 2*cos(ωt) eller ?

Jeg er meget usikker


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. april 2012 af whereab (Slettet)

eiωt = cos(ωt) + i·sin(ωt)

   c·eiωt = [2cos(ωt) - 2sin(ωt) + i·(2cos(ωt)+2sin(ωt)) ; 2cos(ωt) - 2sin(ωt) + i·(2cos(ωt)+2sin(ωt)) ]

og dermed

    Re(c·eiωt) = [2cos(ωt) - 2sin(ωt) ; 2cos(ωt) - 2sin(ωt)]


Svar #2
09. april 2012 af lufthansa (Slettet)

Jeg siger tusind mange tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: Realdelen af en kompleks vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.