Matematik

annuitetsformlen & renter.

09. april 2012 af ichbindubist (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
 

jeg sidder lidt fast i min matematik aflevering, og håber nogen kan hjælpe mig (-:

 

Det handler om annuitet, det har jeg helt styr på osv.
- men i en af opgaver, får man spørgsmålet: "Hvor har de i alt fået i rente?" og det ved jeg ikke, hvordan
man kan regne ud.

Der er et spørgsmål før det, og der skal man regne ud, hvor mange penge der vil være efter den 15 indbetaling og det har jeg regnet ud - men jeg ved ikke, hvordan man regner, hvor meget de har fået i rente...
Håber nogen kan hjælpe mig (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af IdaWinther12 (Slettet)

Du skal uddybe spørgsmålet mere, for jeg har intet og hjælpe dig med..

Jeg skal bruge nogle tal, hvordan har du regnet det ud??


Svar #2
09. april 2012 af ichbindubist (Slettet)

Kan jeg sende det til dig over en besked?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)


Svar #4
09. april 2012 af ichbindubist (Slettet)

Ingen :( ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Du må gerne sende det til mig hvis det er [email protected]


Svar #6
09. april 2012 af ichbindubist (Slettet)

mange tak, har sendt den afsted.-


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2012 af JesperHP (Slettet)

From: Jep Jensen
Sent: Monday, April 09, 2012 10:04 PM
To: [email protected]
Subject: Matematik


På en annuitetsopsparingskonto i København indbetaler en mand 1835 kr om året til en


årlig rente på 7,3%. 

Hvad står der på kontoen umiddelbart efter den 28. indbetaling?


A= 1.835· (1+0,073)^28-1/0,073
                                                                  A= 155.624

Der vil efter den 28. indbetaling være:                                                                 = 155.624kr.

 

a)     Hvor meget har han i alt fået i rente? <- det er denne opgave jeg har svært ved.

 

Ok jeg tror opgaven skal besvares som følger:

Det vedkommende har fået i rente er slutbeløb – startbeløb. Men da der er tale om en annuitet er der ikke som sådan noget

startbeløb, idet der indbetales løbende. Derfor er man nødt til først at beregne et startbeløb, der hvis indbetalt i periode 0

netop havde resulteret i slutbeløbet 155.624 kr.

 

Der er to måder at gøre det på:

 

Første metode

Du kan tage nuværdien af annuiteten givet ved formlen:

N = a/r * (1 – 1 / (1+r)^n )

N = nuværdi

a = annuitet = 1835

dette får jeg til 21641,39

svaret er dermed 155.624 – 21641,39

 

Anden metode

Den anden metode anvender, at vi allerede har beregnet slutbeløbet derfor tilbagediskonterer man slutbeløbet, dvs. beregner nutidsværdi af

slutbeløbet (hvor nutid selvfølgelig er periode 0) her anvendes formlen:

 

N = 155.624 / (1+r)^n

 

hvilket giver 21641,39

 

svaret er dermed 155.624 – 21641,39

 

P.S. i alt har manden betalt 28 * 1835 = 51380 men dette beløb kan ikke anvendes som udgangspunkt for at beregne rente, da der er tale om indbetalinger i forskellige periode. Der den ovenstående metodes omvej.

 

Håber det er rigtigt, lyder det ikke meget fornuftigt? Ellers må du starte tråden påny og poste det du postede til mig.

Mvh. Jesper

 

Anden metode


Skriv et svar til: annuitetsformlen & renter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.