Matematik

Betydning af matematisk symboler

10. april 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et spørgsmål ang. et symbol ⊆ og ⊇ som optræder i Politikens matematiske opslagsbog, men i stedet for en enkelt streg under det liggende u, er der i stedet to steger, som et lighedstegn. Kan nogen svare mig på om dette har en betydning for betydningen af symbolet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2012 af nielsenHTX

kende ikke symbolet ⊆ hvis der skal en steg mere under, men ⊆ er et mængdetegn

eks.

[a,b]⊆R

med ord:

et interval fra a til b er en delmængde af den reelle akse


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. april 2012 af SuneChr

Hvis A ⊆ B  gælder enten

1)  A = B                  eller

2)  der findes mindst ét element i B, der ikke er element i A

     Vi siger da, at A er en ægte delmængde af B og skriver A ⊂ B .

     Tegnene kaldes inklusionstegn.


Svar #3
10. april 2012 af mathbj (Slettet)

A⊆C = A er delmængde af C (bortset fra at opslagsbogen laver to streger under det liggende u!)

A⊂C = A er ægte delmængde af C


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2012 af mette48 (Slettet)

Oprindelig var der et ⊂ (liggende u )og et = nedenunder ligesom > med  = under blev brugt.

Der var efterhånden flere og flere, der undlod den ene streg i = og nu ses den ikke ret tit. ⊆ har samme betydning som ⊂ sammen med =

ændringen skete vist i slutningen af 60erne - 70erne

 


Svar #5
10. april 2012 af mathbj (Slettet)

OK


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2012 af Capion1

# 3

Man burde i stedet have skrevet

A⊆C  :    A er delmængde af C (bortset fra at opslagsbogen laver to streger under det liggende u!)

A⊂C  :    A er ægte delmængde af C

Dú forstod, hvad du skrev, men vil andre misforstå dét, du skrev? Matematik er lig med præcision.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2012 af PoKulaKi (Slettet)

Jeg er ikke enig at ⊂ betyder, at det er en ægte delmængde. Det ville være logisk hvis det var sådan, men jeg har i hvert fald mange matematikbøger der bruger ⊂ og ⊆ i samme betydning. Så bruger de ? for en ægte delmængde. Så man kan godt sige A⊂A. Jeg bruger aldrig selv ⊂ netop fordi det både kan læses som inklusion eller ægte inklusion afhængigt af hvem der læser. 


Svar #8
10. april 2012 af mathbj (Slettet)

Jeg kan heller ikke skelne på nuværende tidspunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. april 2012 af SuneChr

Genlæs # 2  2)


Svar #10
11. april 2012 af mathbj (Slettet)

Så forstår jeg alligevel.


Skriv et svar til: Betydning af matematisk symboler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.