Matematik

Hjælp til to opgaver

10. april 2012 af Simhal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder:

Der gælder med tilnærmelse, at CO2 - indholdet i søen kan beskrives ved en funktion af formen
f(t)=9,4⋅sin(0,26⋅t+0,99)+17,0, 0 ≤ t ≤ 24,,


hvor f ( t ) er CO2 - indholdet, målt i mg/L, og t er tidspunktet på døgnet.

Beregn CO2 - indholdet kl. 6 om morgenen.Dette har jeg beregnet til 22,2

Bestem det største CO2 - indhold i søen. Dette har jeg beregnet til 26,4


Jeg ved nu ikke hvad jeg skal gøre i de to følgende opgaver!

C) Bestem det tidspunkt, hvor CO2-indholdet kommer under 20 mg/L.


D)  Med hvilken hastighed, målt i mg/L pr. time, falder CO2-indholdet kl. 6 om morgenen?

Er der en der kan hjælpe mig?! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af nielsenHTX

c) du skal så løse f(t)<20

d) bestem f '(6)


Svar #2
10. april 2012 af Simhal (Slettet)

I c) har jeg fundet ud af dette:

9,4⋅sin(0,26⋅t+0,99)+17,0 = 20

9,4⋅sin(0,26⋅t+0,99) = 3

sin(0,26⋅t+0,99) = 3/9,4

Men kan ikke rigtigt se hvad det er jeg skal gøre!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2016 af HendeMia (Slettet)

Hvordan beregnede du b'eren?


Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.