Matematik

ligning

21. august 2005 af mathman (Slettet)
jeg skal opskrive en ligning for tangenten til grafen for f(x) = ax^2 i (x0,f(x0))
hvorefter at jeg skal bestemme koordinaterne til tangentens skæringspunkt!!??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2005 af frodo (Slettet)

differentier og indsæt i tangentligningen:
y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)

men hvad er det for et skæringspunkt? Med hvad?

Svar #2
21. august 2005 af mathman (Slettet)

Når jeg differentierer får jeg bare f´(x0) = 2axO jeg har skrevet hele opgaven i #0, synes også selv den er meget mystisk!

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2005 af frodo (Slettet)

tangent i (x0,f(x0)):
y=2ax0(x-x0)+a(x0)^2
det kan så reduceres

mht skæringspunktet, må du vist hellere citere direkte fra opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Umiddelbart tror jeg, at der menes koordinaterne til tangentens skæringspunkter med koordinatsystemets akser. Andet giver ikke rigtig mening med det fåtal af oplysninger, som er os givet.

//Singularity

Svar #5
21. august 2005 af mathman (Slettet)

opskriv en ligning for tangenten til grafen for f(x) = ax^2 i (x0,f(x0))
Bestem derefter koordinaterne til tangentens skæringspunkt med x-aksen.
Vi betragter herefter funktionen f(x) = 3x^2 og dens tangent i (7,f(7)). bestem tangentens skæringspunkt med x-aksen.

men man skal jo opskrive ligningen først ikk - og det kan jeg ikke lige "figure out" hvordan man skal det! Altså man kan gøre som #3 sagde

tangent i (x0,f(x0)):
y=2ax0(x-x0)+a(x0)^2
det kan så reduceres,
men jeg har jo ikke oplysninger nok til at finde en ligning for den:-o

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Du finder en liging for tangenten, udtrykt ved a og x0, som er vilkårlige. Præcis som frodo har angivet i #3:

y = 2a*x0(x-x0) + a(x0)^2

Reducér lidt på denne ved først at multiplicere 2a*x0 ind på leddene i parentesen.

Derefter ser man på en specifik funktion, f(x) = 3x^2 (svarende til a = 3), og et specifikt punkt (7,f(7)), svarende til x0 = 7.

I stedet for nu at køre hele møllen igennem én gang til, så kan du spare tid ved at benytte resultaterne fra første spørgsmål direkte. Det må i øvrigt være intentionen med opgaven.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Jamen hvor jeg dog staver i dag. Rettelse til første linje:

liging -> ligning

//Singularity

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.