Matematik
Funktion
21. august 2005 af
Jesp (Slettet)
Vi har fået en opgave for og vi fik også af vide hvad det skulle gi'. Men har bare ingen annelse om hvordan hun er kommet frem til disse tal. Opgaven lyder:
En lang plade er 24cm bred, skal bukkes, så der fremkommer en tagende med rektangulært tværsnit:
1. Angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x
2.Bestem den værdi af x, der giver største tværsnitsareal
Resultaterne for 1. = f(x)=-2x^2 + 24x
2. x= 6cm
på forhånd tak
En lang plade er 24cm bred, skal bukkes, så der fremkommer en tagende med rektangulært tværsnit:
1. Angiv tagrendens tværsnitsareal som funktion af højden x
2.Bestem den værdi af x, der giver største tværsnitsareal
Resultaterne for 1. = f(x)=-2x^2 + 24x
2. x= 6cm
på forhånd tak
Svar #1
21. august 2005 af frodo (Slettet)
tværsnitsarealet, må være givet ved:
A=(24-2x)x
da pladen er 24 lang, og du fjerner 2x til siderne, som er x lang
den sidste kan du anvende optimering på, dvs differentiere og finde maksimum
A=(24-2x)x
da pladen er 24 lang, og du fjerner 2x til siderne, som er x lang
den sidste kan du anvende optimering på, dvs differentiere og finde maksimum
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
