Matematik

Hvordan differentierer man f(x) = x*lnx-x+1

10. april 2012 af Problem (Slettet)

Hej Alle :-)

Som min overskift antyder, er jeg i tvivl om, hvorledes f(x) skal differentieres. Jeg er kommet frem til at, hvis man differentierer første led (x * lnx) vha. produktreglen, så får man 1 * lnx + x * 1/x.. Også går jeg i stå og kan ikke komme videre. Håber der er nogen, som vil hjælpe mig!

Mange tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er rigtigt. og x * 1/x kan enda forkortes til 1.

Når du differentierer noget med plus/minus, kan du differentiere dem hver for sig og blot plusse/minusse.

Så du mangler kun at plusse/minusse dit resultat med f-mærke af - x+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2012 af Mestertyv (Slettet)

Ingen grund til at gå i stå der, nu har du jo klaret det "svære" :-) Nu mangler du bare at differentiere de to sidste led og så reducere. Du kan bruge følgende

f'(x) = (x*ln x)' - x' +1'


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

-x differentieret er -1 og 1 differentieret er 0.

hvis f(x) = g(x) + h(x)

d/dx f(x) = d/dx g(x) + d/dx h(x)

man kan sige du skal blot differentiere summander hver for sig


Svar #4
10. april 2012 af Problem (Slettet)

Tusind tak - så er den opgave klaret :-)


Skriv et svar til: Hvordan differentierer man f(x) = x*lnx-x+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.