Matematik

Hjælp til matematik

10. april 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til opg 2. c og d + opgave 3 i den vedhæftede fil.

 

Tak.

Vedhæftet fil: 1r_2011_aflevering_5.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. april 2012 af peter lind

c) se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html 

d) Indsæt t=3*24 i formlen

3.  Brug at tan(α) = h/(|BD|+20) og tan(β) = h/|BD|


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Opgave 2c og 2d er lidt i samme skuffet.

Det kan være der er en formel i din bog for halveringstiden under potensfunktioner.

Ellers prøv at tage udgangspunkt i:

f(t2)/f(t1) = 0.5

og find det tidsinterval du leder efter som t2-t1

 

2d finder man ved at sammeligne f(0) med f(3*24)= f(72)

brug: f(72)/f(0)

for at finde andelen der er tilbage så skal du bare omregne denne til procent

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2. c) Beregn halveringstiden for det eksponentielle henfald. d) Beregn f(3·24) / f(0) udtrykt i %.

Opg 3. I trekant ABC kender man alle tre vinkler og siden AB. man kan derfor beregne siden AC ved hjælp af sinusrelationerne og dermed højde CD i trekant ABC. Afstanden BD findes så ved at benytte formlen for tangens på vinklen B eller β i den retvinklede trekant BCD.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.