Matematik

opgave om svingninger

11. april 2012 af Hej2012 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, kan ikke rigtig komme igang med den.

Den er vedlagt.

Vedhæftet fil: 20120411_101645.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2012 af mathon

            
                   Amplitude
                                                A = 0,2 m

                   Perioden
                                                T = (2π)/ω = (2π)/(3π) s = (2/3) s

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2012 af Andreww (Slettet)

Differentier h(x), og find maximum og minumum  ( d=1.5 og læg a=0.2 til, eller træk a=0.2 fra, så har du max og min udsving)

Svingninges periode kan udregnes ved at isolere T i:  2π/T = 3π

 


Svar #3
11. april 2012 af Hej2012 (Slettet)

Er ikke helt sikker på jeg forstår hvad d=1,5 er? Og hvorfor der bare skal lægges 0,2 til eller trækkes fra?


Svar #4
11. april 2012 af Hej2012 (Slettet)

Mathon: Hvad skal jeg bruge amplituden = 2 til?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

a)

Sinus svinger mellem -1 og 1 og du skal lægge 1.5 til?

b)

plot den for at få overskud og bagefter find hvad t er når den har svinget en gang. Du kan opstille en ligning.

c)

Det er frekvensen du skal have fat i. Brug svaret fra b)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. april 2012 af Andreww (Slettet)

d = den akse hvorom funktionen svinger (y=1.5). Amplituden er = 0.2, som er det maksimale udsving fra d.

Da funktionen svinger om d, er der naturlivis en minimum ved (1.5 - 0.2) og en maksimum ved (1.5 + 0.2)

Prøv at indsætte funktionen i dit CAS værktøj, - det fremmer forståelsen!

.


Skriv et svar til: opgave om svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.