Matematik

Bestem den vinkel rette afstand fra punktet T til jorden

11. april 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lige brug for noget hjælp.

opgaven hedder

Figuren viser et træ, som hælder efter en storm. Træet er stabiliseret med et 8,5 m langt
reb fra punktet A på stammen til punktet B på jorden.
Rebet AB danner en vinkel på 50°med jorden. Afstanden fra C til B er 4,0 meter.
 

a) Bestem længden af AC.

a fik jeg til at være 6.67
 

b) Bestem vinkel C i trekant ABC.

vinkel c blev 102 grader
 

Trækronen begynder ved punktet T, hvor afstanden fra A til T er 3,0 m.
 

c) Bestem den vinkelrette afstand fra punktet T til jorden.

 

Men hvordan regner man opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Lad os kalde punktet, hvor den vinkelrette linje fra T rammer jorden for J.

Du ved at CA=6.67

og forlænget med 3 meter

må CT = 6.67 + 3

 

Du ved at vinkel BCA = 102

hvorfor vinkel: JCT = 180-102

 

Du ved trekant JCT er vinkelret.. så der gælder pythagoræs

med de informationer burde det være muligt at løse problemet

 

 


Svar #2
11. april 2012 af lotte14 (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: Bestem den vinkel rette afstand fra punktet T til jorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.