Matematik

Løsning af ligning

11. april 2012 af nich0727 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal løse denne ligning trin for trin:

 

(2x - 32)/(x+4) = (x-4) * 2

 

Kan ikke huske hvad man gør, når der bliver divideret?


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. april 2012 af peter lind

Du skal gange ligningen med x+4- Vær lige opmærksom på at x=-4 ikke kan være en løsning


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. april 2012 af Anxyous (Slettet)

x ≠ -4

Gang igennem med (x + 4) og reducer. Så får du en andengradsligning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. april 2012 af JesperHP (Slettet)

gang (x+4) over på den anden side og gang de to paranteser sammen


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

(2x - 32)/(x+4) = (x-4) * 2

2x - 32 = 2(x-4)2

x - 16 = (x-4)2

x - 16 = x2 + (-4)2 - 2*(x)(-4)

x - 16 = x2 + 16 + 8x

0 = x2 + 7x + 32

Sådan - Så regner du bare lige den ud (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Du har en fejl allerede i anden linje. Det bliver 2*(x - 4)*(x + 4) på højresiden.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

#5 Ja, det har jeg sørme!

Nå, jeg prøver igen :D

2x - 32)/(x+4) = (x-4) * 2

2x - 32 = 2(x-4)(x+4)

x - 16 = x2 - 16

0 = x2 - x

0 = x(x-1)

Hm.. så er den eneste rod vel 1?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Benyt nulreglen på produktet

x·(x-1) = 0 .

Enhver af de to faktorer i produktet kan være lig med 0.


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.