Matematik

Potens

12. april 2012 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har et lille regnestykke som jeg håber jeg kan få lidt hjælp til.

2=10*0,975n

Jeg skal finde n. Jeg har så prøvet at bruge logaritme her.
Ser det rigtigt ud? (hvis nej, må i gerne hjælpe mig)

log(2)=log(10*0,975n)


Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af Esbenps

Ja, det er korrekt. Så gælder følgende regneregler:

 

log(x*y) = log(x) + log(y)

 

log(x^n) = n * log(x)

 

Benyt reglerne og så isoler n.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er rigtigt indtil videre. Benyt nu regnereglerne for logartimer til at få n ud af logaritmen på højre side. Benyt, at

log(a·b) = log(a) + log(b) , og at

log(an) = n · log(a)


Svar #3
12. april 2012 af hurlumhey (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.