Matematik

differentialligning 1. og 2. reaktionsorden

13. april 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
er der en, der kan udlede 1. og 2. ordensreaktioner ved seperation af variable? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2012 af mathon

 prøv selv

1. orden
                  v = -d[A]/dt = k·[A]

                         1/[A] d[A] = -k dt .....

 

2. orden
                  v = -d[A]/dt = k·[A]2

                         -1/[A]2 d[A] = k dt .....


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Menes der ikke 2. ordens differentialligning?  A ' ' (t)  altså  d2A / dt2 ... eller er "ordenreaktioner" noget andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2012 af mathon

 @#3  
                     ...kemisk en anden betydning

                      en 2.ordens kemisk reaktion er noget ganske andet end en 2.ordens differentialligning


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2012 af mathon

1. orden
                  v = -d[A]/dt = k·[A]1

                         1/[A] d[A] = -k dt

                          ∫1/[A] d[A] = ∫-k dt

                          ln[A] = -k·t + ln[A]o                      som er lineær

                          [A] = [A]o·e-kt


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2012 af mathon

2. orden
                  v = -d[A]/dt = k·[A]2

                         -1/[A]2 d[A] = k dt

                          ∫-1/[A]2 d[A] = ∫k dt

                          1/[A] = k·t + 1/[A]o                      som er lineær

                          [A] = (k·t + 1/[A]o)-1

 


Skriv et svar til: differentialligning 1. og 2. reaktionsorden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.