Fysik

Eftervise Joules lov

13. april 2012 af skaab89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en rapport hvor jeg skal eftervise Joules lov (E = R * I^2 * tidrummet) og (E = m * C * temperaturstigning)

Jeg har lavet en graf med temperaturstigning som x-aksen og tidsrummet på y-aksen, samt en graf hvor temperaturstigningen er på x-aksen og I^2 på y-aksen. 

Jeg har fået til opgave at finde de to hældninger og  eftervise joules lov ud fra dem. 

jeg har fundet hældningerne, men hvordan efterviser jeg Joules lov vha dem? 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. april 2012 af peter lind

Det ser ikke særlig rimeligt ud med dine beskrivelser af grafen. Hvad har du egentlig lavet ?. Du skal formodentlig bruge at hvis grafen er en ret linje genne (0,0) er y proportional med x


Svar #2
13. april 2012 af skaab89 (Slettet)

Jeg har lavet to måleserier.

1. hvor strømmen løber ved 3 A i 300 sek. her aflæser jeg temperatur stigninger hvert minut. 

2. hvor strømmen løber i 120 sekunder med 1-5 A her aflæses temperaturstigningen  for hver strømstyrke. 

Opgaven lyder herefter på:

Tegn på millimeterpapir en graf (temperaturstigning,tidsrummet)-graf og en (temperaturstigning, I^2)-graf og aflæs hældningerne for temperaturstigning/tidsinterval og temperaturstigning/I^2. Disse to grafer kan vi nu bruge til at undersøge, om Joules lov gælder. 

 

Forstår det ikke helt! 

 


Brugbart svar (3)

Svar #3
13. april 2012 af peter lind

Den første graf skulle så blive en ret linje gennem (0,0) Det vil vise at temperaturstigningen er proportional med tiden.

Den anden graf skulle også blive en ret linje gennem (0,0). Det viser så at temperaturstigningen er proportional med I2,

Samlet giver det at T = k*t*I2  Ter temperaturstigning, t tiden, I er strømstyrken og k er en konstant


Skriv et svar til: Eftervise Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.