Matematik

forvirrende opgave, hjælp..?

14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Det hele har jeg skrevet i en pdf. Da jeg synes det ikke er særlig hurtig at lave matematisk tegn her.

Jeg vil vide om jeg har lavet opgaverne rigtigt, hvis ikke hvor er fejlen..?

Vedhæftet fil: hvor f.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2012 af mathon

a)
              der bedes om beregning
                                            af                       b og k

 


Svar #2
14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Vil du have mine beregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2012 af mathon

 

                                          y2/y1 = ek·Δt

                                          7/0,4 = ek·90

                                          k = ln(7/0,4) / 90 = 0,031802

hvoraf
                                          y = 0,4·e0,031802·t             ækvivalerende       y = 0,4·1,03231t   som du jo har


Svar #4
14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

forstår ikke hvad du vil ..? xD


Svar #5
14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Så er den rigtig.?


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2012 af mathon

b)

                           T2 = ln(2) / k = ln(2) / 0,031802


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2012 af mathon

der bedes ikke om
                                           a = ek      men    om k


Svar #8
14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Okay. 

Hvad med den sidste den var den som jeg har et større problem med..


Svar #9
14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

#7 

Okay, det kan jeg godt se nu


Svar #10
14. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Men er det ikke lige meget, da det er det samme..?


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Jeg får følgende resultater:

y = 0,4 * e0,0318t
 

b = 0,4  og  k = 0,0318
 

T2 = ln2 / lna = ln2 / ln(e0,0318) = ln2 / 0,0318 = 21,797
 

Vandret asymptote: t-aksen  (y = 0)

Skitse vedhæftet  ;-)
 

Vedhæftet fil:1 Zink.PNG

Svar #12
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Mange tak alle sammen. har lavet det rigtigt nu.


Svar #13
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

#11 Men så er der en ting til... i har fået y = 0,4 * e0,0318t og jeg har fået y = 0,4·1,03231t....

Det er det samme, men jeg skal helst komme frem til det i er kommet frem til..


Svar #14
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

LIGE MEGET HAR FUNDET UD AF DET! :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis du vil lave et tal om til en potens af e, så er det bare at tage den naturlige logaritme af tallet.

Altså:

1,03231 = e0,0318

fordi

ln(1,03231) = 0,0318

;-)


Svar #16
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Jep.


Svar #17
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Hvordan ved man at aymptoten er y=0 ..?


Svar #18
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

Er det noget man skulle kunne se..?


Brugbart svar (1)

Svar #19
15. april 2012 af Krabasken (Slettet)

y = 0,4 * e^(kt) = 0,4 / e^(-kt)

Lad os sætte s = -t
 

y = 0,4 / e^(ks)
 

Hvis t ---> - uendelig svarer det til at s bliver større og større
 

Derved vokser nævneren, og brøken bliver meget lille og går imod 0.
 

Derfor går y imod 4 * 0 , dvs. asymptoten hedder y = 0

Du kan godt fornemme det ved at se på min skitse

;-)


Svar #20
15. april 2012 af vedikkerigtig (Slettet)

For står slet ikke, hvordan 0,4 * e^(kt) = 0,4 / e^(-kt) det kan være det samme..?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.