Fysik

Hjælp til opgaver :)

15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

1: 

Resistance of 200, 300 and 600 are joined in parallel. what is the total resistance?

If the voltage across the resistances is 60 v, what is the current through each?

What is the total Current?

 

2:

Jens vil lave en parallelkobling af to resisto¬rer, således at erstatningsresistansen bliver ca. 1,43 kOhm. Jens har fået fat på en resistor med resistansen 5,00 kOhm
Bestem resistansen af den anden resistor.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Bestem erstatningsmodstanden for de tre modstande i parallelforbindelse. Benyt Ohms lov til at bestemme strømstyrken gennem hver gren. Den samlede strømstyrke er summen af grenenes strømstyrker.

2. Benyt, at 1/R = 1/R1 + 1/R2


Svar #2
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

Jeg er ikke helt med ved opgave 2:(


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Erstatningsresistansen R for to resistanser R1 og R2 i parallelforbindelse findes af formlen

1/R = 1/R1 + 1/R2

Man kender R = 1,43kΩ og R1 = 5kΩ . Bestem nu R2 .


Svar #4
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

Nu har jeg lavet opgave 1, men er lidt i tvivl om det er rigtig:


U = R * I --> U/R = I

I = 60/200 Ω = 0,3

I = 60/300 Ω = 0,2

I = 60/600 Ω = 0,1


totale: 0,3 + 0,2 + 0,1 = 0,6


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser rigtigt ud. Man skulle også bestemme erstatningsresistansen for parallelforbindelsen.

Husk dog, at strømstyrke har en enhed.


Svar #6
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

altså: 1/R = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3

1/R = 1/200 + 1/300 + 1/600

1/R = 0,01??


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn så R . Husk enheden. Det er faktisk ikke korrekt at skrive

1/R = 1/200 + 1/300 + 1/600

da 1/R har en enhed, mens højresiden er angivet uden enhed.


Svar #8
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

R = 0,01 R eller hvad??


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder

1/R = 0,01 Ω-1 . Beregn nu R.


Svar #10
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

Jeg er slet ikke med -.-


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Når man kender et tals reciprokke værdi, hvordan finder man så tallet selv?

R = 1 / (1/R) = 100 Ω


Svar #12
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

Jeg kan ikke lige se det :/
Kan heller ikke finde ud af opgave 2


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad forstår du ikke ved forklaringen i #3? Man kender R og R1 og skal isolere R2 .


Svar #14
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

.et er det der 1/R

Altså det jeg ikke forstår er, hvordan man for xΩ-1 om til Ω


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo den inverse resistans man finder ved

1/R = 0,01 Ω-1

Man finder jo den inverse til erstatningsresistansen i en parallelforbindelse som summen af grenenes inverse resistanser, her

1/R = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3

Men som resultat af opgaven skal man jo finde R.


Svar #16
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

Hvordan laver man 1/R om til R og omvendt?


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ved at beregne den reciprokke værdi.


Svar #18
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

Det har jeg aldrig hørt om :(

kan du give et e.eks??


Brugbart svar (1)

Svar #19
15. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

1/R er det reciprokke af R . Multiplikativ invers er et andet ord for reciprok.


Svar #20
15. april 2012 af Missen123 (Slettet)

I opgave 2, er jeg gået i stå:

jeg får det her:

1430 Ω = 5000 Ω + 1/R2

så bliver 1/R2 = -3570 Ω

Og det kan vel ikke passe?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.