Matematik

Omvendt proportionale og proportionale

16. april 2012 af louiseenggaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har to opgaver der lyder sådan: Håber nogle kan hjælpe med hvad jeg skal gøre

Størrelserne p og v er omvendt proportionale

P:  2      4

V:         20      26

 

nr. 2 opgave

Størrelserne x og y er proportionale

X:    2         4

Y:    9                  45

 

Er noget med jeg skal finde de tal eller udfylde tabellen, men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2012 af mathon

når to variable størrelser

                                               x og y er omvendt proportionale
                            gælder
                                               y · x = k(onstant)

 

når to variable størrelser

                                               x og y er proportionale
                            gælder
                                               y/x = k(onstant)


Svar #2
16. april 2012 af louiseenggaard (Slettet)

Ja det har jeg styr på :) men jeg forstår ikke hvordan man finder tallet for neden f.eks. den første der er P = 2 og så for neden skal jeg finde V:   og i omvendt proportionale skal jeg gange men hvad skal jeg gange 2 med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2012 af mathon

 

                              p·V = 4·20 = 80

                             
                              p = 80 / V = 80 / 26 = (40/13)

                              V = 80 / p  = 80 / 2 = 40


Skriv et svar til: Omvendt proportionale og proportionale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.