Matematik

Trykket i atmosfæren

19. april 2012 af helphelphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer!

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Trykket i atmosfæren aftager med tilnærmelse med 11,5 % for hver kilometer, højden
øges. En dag er trykket ved jordoverfladen 1020 hPa
.
a) Hvor stort er trykket 1,50 km over jordoverfladen?
b) I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hPa. 


 


Svar #1
19. april 2012 af helphelphelp (Slettet)

ps. det er mest opg. b jeg mangler hjælp til


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

T = 1020 * 0.885h     (eksponentiel funktion). Indsæt de oplyste tal...

750 = 1020 * 0.885h  - løs ligningen (isolér h)...

       750/1020 =0.885h

        log(750/1020) = log(0.885h)

        log(750/1020) = h * log(0.885)......fortsæt

 

 


Skriv et svar til: Trykket i atmosfæren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.