Matematik

Ligning

22. august 2005 af 2835 (Slettet)
Løs neden stående ligning:

Det bestemte integral fra -x til x af e^t er lige med 2/3:

[e^t] fra -x til x = 3/2
e^x - e^(-x) = 3/2
2x = ln(3/2)
x = 0,5*ln(3/2)

Når jeg tjekker resultatet på grafregneren sider den det er forkert:

fnInt(e^x,x,-0.5*ln(3/2),0.5*ln(3/2))
= 0,40824

Det skulle jo meget gerne give 3/2 i stedet for 0,40824!

NOGEN SOM KAN SE MIN FEJL???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af frodo (Slettet)

er det 3/2 eller 2/3
desuden, skal du nok i dette led: "e^x - e^(-x) = 3/2" gange igennem med e^x, da det nok bliver idt mere overskueligt så

Svar #2
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

Det er 3/2

Svar #3
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

[e^t] fra -x til x = 3/2
e^x - e^(-x) = 3/2
2x = ln(3/2)+x
x = ln(3/2)

SÅdan?

Det giver også det forkert resultat

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2005 af frodo (Slettet)

det er forkert
e^x - e^(-x) = 3/2 <=>
(e^(x))^2-1=3/2

Svar #5
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

Okay, skal man ikke gange i gennem på begge sider af lighedstegnet?

Svar #6
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

e^x - e^(-x) = 3/2 <=>
(e^(x))^2-1=3/2
<=> 2x = ln(3/2)
Jeg ender altså med det samme som oppe i #0??

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2005 af frodo (Slettet)

jo selvfølgelig..

min fejl. Du får en andengradsligning i e^x

Svar #8
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

Ja, selvfølgelig!!!

Mange tak Frodo!

Svar #9
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

Hmm, nu kan jeg ikke lige helt se det, hvis du vil skrive ligningen op?

Svar #10
22. august 2005 af 2835 (Slettet)

e^(2x)-(3/2)e^x-1=0
???

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2005 af frodo (Slettet)

ja lige præcis

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. august 2005 af frodo (Slettet)

du skal gerne få x=ln2

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.