Matematik

Fremskrivningsfaktoren og vækstraten, og beregne halverings/fordoblings konstanten.

21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal bestemme fremskrivningsfaktoren og vækstraten, og beregne halverings/fordoblings konstanten.

 

Er der ikke nogl der vil jeg renge denne her ud for mig? y=3⋅2^x

Så kan jeg selv regne de andre opgaver jeg har, som denne her? y=4*1,5^x

På forhånd tak for jere hjælp :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af mathon

 

                                                                 y = 3⋅2x    

fremskrivningsfaktoren
                                               f(x+1) / f(x) = (3·2x+1) / (3⋅2x) = 2


væksraten
                                               (f(x+1) - f(x)) / f(x) = f(x+1) / f(x) - 1 = 2 - 1 = 1 = 100%
                                                                           
                        
 

 

 

 


Svar #2
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Mange gange tak for hjælpen!!!
Kan du fortælle mig hvilken formel du også bruger? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2012 af mathon

                                                                 y = b⋅ax    

fremskrivningsfaktoren
                                               f(x+1) / f(x) = (b·ax+1) / (b⋅ax) = a


væksraten
                                               (f(x+1) - f(x)) / f(x) = f(x+1) / f(x) - 1 = a - 1 = ((a - 1)·100)%


Svar #4
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

hvordan finder man fordoblings og halvering konstanten ud fra den første ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2012 af mathon

du kan kun finde  fordoblingskonstanten ud fra nedenstående ligning

                                                             f(x) = y = 3⋅2x

                                                                      y2/y1 = 2Δx

fordobling
                                                                      2 = 2X2

                                                                      21 = 2X2

                                                                      x2 = 1


Svar #6
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tusind Tak for dit svar!

Jeg forstår ikke helt hvordan man finder vækstraten :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2012 af mathon

 

                                                  1 + ry = a

                                                  ry = (a-1) = ((a-1)·100)%


Svar #8
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg spøger nok dumt, men hvad er ry ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2012 af mathon

         
                                      ry er  vækstraten for y = f(x) = b·ax

eller udtrykt
                                      ry er  y-tilvæksten for en x-stigning på 1 ( som decimaltal )


Svar #10
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

så tallene for jeg fra fremskrivningsfaktoren? 


Svar #11
21. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Og det her er fordoblingskonstanten for denne her ligning ikke? :)

f(x) = y = 3⋅2x

                                                                      y2/y1 = 2Δx

fordobling
                                                                      2 = 2X2

                                                                      21 = 2X2

                                                                      x2 = 1


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktoren og vækstraten, og beregne halverings/fordoblings konstanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.