Kemi

Teoretisk udbytte

22. april 2012 af stskru (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa... er der nogen der kan hjælpe...

Jeg er lige pludseligt kommet i tvivl om jeg regner teoretisk udbytte forkert til denne Øvelse

Jeg har lavet furfural om til 2-Furylcarbinol + 2-Furancarboxylsyre de har forholder 2:1

jeg har brugt 100g furfural med M= 98.08g/mol altså 1,0196 mol, da forholdet er 2:1 må de 2 produkter jo så have hver 0,5098 mol... Skal jeg så ikke gange de mol med de 2 produkters Molvægt...for at få hvor mange gram jeg teoretisk skulle have fået ud...eller er det forkert. og er der nogen der kender den korrekte molvægt for 2-Furancarboxylsyre

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af kuerten15

MW(2-Furancarboxylsyre) = 112.084 g/mol

Hvis de reagerer i forholdet 2:1, så må der dannes halvt så meget 2-Furylcarbinol og 2-Furancarboxylsyre. Herefter kan du beregne deet teoretiske udbytte.

m = n * M.


Svar #2
22. april 2012 af stskru (Slettet)

Tak for hjælpen...


Skriv et svar til: Teoretisk udbytte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.