Matematik

hjælp mig med matematikken!!

22. april 2012 af tahmiilde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 
Jeg har fået en matematik aflevering, som jeg virkelig mangler lidt hjælp til.
Jeg vil virkelig gerne vide hvordan jeg skal udregne det, måske nogle formler?? 

De lyder sådan: 


Skriv som en uforkortelig brøk:
5/12-3/20+7/15

Reducér:
(xz-yz)/(xc-yc)   "og"   (x^2 Q^2-y^2)/(xQ+y)


En gammel tommelfingerregel siger, at man kan finde sin maksimale puls ved at trække sin alder i år fra 220.

a) Indfør passende betegnelser for de indgående variabler, og find en ligning for sammenhængen mellem dem.
b) Hvilken maksimal puls har man som 18-årig ifølge tommelfingerreglen?
c) Ved hvilken alder er ens maksimale puls 160?
d) Hvad fortæller konstanterne i den opstillede ligning?




Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af OhFortuna (Slettet)

5/12 = 15/60

3/20 = 9/60

7/15 = 28/60 o.s.v.

 

(xz-yz)(xc-yc)= z(x-y)*c(x-y)=zc(x-y)(x-y)=zc(x-y)2

MaxPuls = 220 - Alder : Pmax=220-A

Pmax=220-18

160=220-A

Hvis du er 0 år gammel, Pmax=??


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2012 af mette48 (Slettet)

#1 har vist overset en / i reduktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2012 af OhFortuna (Slettet)

5/12 = 25/60 der var en tastefejl


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2012 af mette48 (Slettet)

#3 det er da ikke reduktionen

Reducér:
(xz-yz)/(xc-yc)   "og"   (x^2 Q^2-y^2)/(xQ+y)

du skriver: (xz-yz)(xc-yc) der skal være en / mellem parenteserne


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2012 af mette48 (Slettet)

(xz-yz)/(xc-yc)

sæt z udenfor parentes i tælleren og sæt c uden for parentes i nævneren

forkort parenteserne væk

  "og" 

  (x^2 Q^2-y^2)/(xQ+y)

omskriv tælleren efter      x2 - y2=(x+y)(x-y)


Skriv et svar til: hjælp mig med matematikken!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.