Matematik

beskrivelse af ekspontialfunktion i forhold til et alm. koordinatsystem.

23. april 2012 af hanus01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der evt. kan hjælpe med hvordan man formulere sig ordentligt, når man skal til at forklare hvordan en ekspontialfunktion kan se ud i et amindeligt koordinatsystem og omvendt. Mit problem er bare hvordan jeg lige får det ordentligt formuleret og selvfølgelig præcist. Nogen der evt. kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af mathon

  
                 ...det finder du sagtens i din matematikbog, hvis du ellers forstår, hvad det handler om


Svar #2
23. april 2012 af hanus01 (Slettet)

kan bare ikke finde det, har læst det igennem :( altså ikke hvor det er formuleret hvad "forskellen" mellem de to er 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skriver

"hvordan en ekspontialfunktion kan se ud i et amindeligt koordinatsystem og omvendt"

Hvad mener du med "og omvendt"?

Hvad er det for en forskel, du taler om?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2012 af YesMe (Slettet)

Der findes mange forskellige funktioner, der kan aflæses på koordinatsystemet.

Men, omvendt - hvor der er mange forskellige koordinatsystemer hvor man kan aflæse på funktionen? Ved ikke om jeg forstår dig.


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. april 2012 af SuneChr

I et almindeligt koordinatsystem, hvor begge akser er ækvidistant inddelt, afbildes eksponentialfunktionen f(x) = b·ax som en ikke-lineær kurve.

I et enkelt-logaritmisk koordinatsystem, hvor 1.aksen er ækvidistant og 2.aksen logaritmisk inddelt, afbildes f(x) = b·ax som en ret linje. Det ses let at    y = b·ax   ⇔  log y = (log a)·x + log b    som er forskriften for en ret linjes fremstilling, når akserne er inddelt som anført ovenfor.  log a  og  log b  er hver for sig konstante.


Skriv et svar til: beskrivelse af ekspontialfunktion i forhold til et alm. koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.