Matematik

Tangent: 2 på TI89

24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

Halløj!

 

Jeg fandet en indlæg herinde hvor en skriver at ligningn for en tangent kan regnes ud på lommeregneren. 

Han har skrevet at man skal gøre følgende: 

"Ellers er det meget nemmere bare at bruge maskinen til at finde det.

På Ti-89:

Y-editor - > Sæt den formel, som de har skrevet til dig ind - > Graph - > Tangent: 2 - > Resultat." 

Opgaven lyder: Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen f(x) = - ln x + e^x i punktet

P(2,f(2))

Problemet er at jeg ikke ved hvad han mener med Tangent: 2? Altså hvor jeg finder det på min lommeregner.

 Er der nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2012 af mathon

 

                    Define f(x) = - ln x + ex
                    Define g(x) = d(f(x),x)

tangentligning i P(2,f(2))

          tast
                   approx(solve(y=g(2)*(x-2)+f(2),y)
)
 

 


Svar #2
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

så skriver den y=d(6,69591 , 2.0)*x-2,0*d(6,69591 , 2.0) + 6,69591 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2012 af mathon

prøv

 

                    Define f(x) = -ln(x) + e^(x)                                     
                    Define g(x) = d(f(x),x)

tangentligning i P(2,f(2))

          tast
                   approx(solve(y=g(2)*(x-2)+f(2),y)
)
 

 


Svar #4
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

har skrevet præcis som du skriver, og den siger at det giver det overstående .. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. april 2012 af mathon

 
           husk at minus i
                                          -ln(x)           er et fortegn og ikke et regnetegn

                                           e^x    tastets <ruder> x  x)

 

            approx(solve(y=g(2)*(x-2)+f(2),y))      giver i displayet

                                                                   y = 6.88906·x - 7.0822


Svar #6
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

det har jeg også gjort. ved ikke hvad det er jeg gør forkert ? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. april 2012 af mathon

#3


prøv

 

                    Define f(x) = -ln(x) + e^(x)   <ENTER>                                   
                    Define g(x) = d(f(x),x)         <ENTER>

tangentligning i P(2,f(2))

          tast
                   approx(solve(y=g(2)*(x-2)+f(2),y)
)   <ENTER>
 

 


Svar #8
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

hvor og hvordan skal jeg skrive det der tangentligning i P(2,f(2)) ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. april 2012 af mathon

 

            "tangentligning i P(2,f(2))"      skal ikke skrives. Det er en oplysning til dig


Svar #10
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

godt. så har jeg igen gjort præcis som du har sagt, og den sgier det sammen :-(


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. april 2012 af mathon

tast
            DelVar x                                                       for at slette en "gammel" men gemt værdi af x

og derefter som før


Svar #12
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

samme igen :-/


Brugbart svar (1)

Svar #13
24. april 2012 af mathon

    og parenteserne er i orden ?


Svar #14
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

yes. allesammen.


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. april 2012 af mathon

      det ligger ikke i indtastning af    e^x


Svar #16
24. april 2012 af HanneJH (Slettet)

niks, der bruger jeg knappen på lommeregneren. 


Brugbart svar (1)

Svar #17
24. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det er fordi d'et skal skrives som F3-differentiate og ikke som bogstavet d.

!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #18
24. april 2012 af mathon

      eller <2nd> 8


Skriv et svar til: Tangent: 2 på TI89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.