Matematik

koordinaterne til toppunktet af følgende parabler?

26. april 2012 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe med at finde koordinaternes toppunkt af følgende parabler?

f(x)=(x+8)2

 

f(x)=(x+8)2+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

generelt
                                f(x) = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d(4a))

         toppunkt
                                T = (-b/(2a)) ; -d/(4a)) = (t1,t2)
hvoraf
 

                                f(x) = a(x-(-b/(2a))2 + (-d(4a))

                                f(x) = a(x - t1)2 + t2

dvs
                                f(x) = (x - (-8))2 + 0

                                T = (-8,0)


                                f(x) = (x - (-8))2 + 1

                                T = (-8,1)

 


 

 


Skriv et svar til: koordinaterne til toppunktet af følgende parabler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.