Fysik

Beregn nyttevirkning

26. april 2012 af mimok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave, som je skal regne, men jeg er ikke sikker om om det er rigtigt.

Türanor er et solcelledrevet skib. Energien til skibet produceres af 38000
solceller.

Solcellerne på Türanor har et samlet areal på 536 m2, og de kan levere en maksimal
elektrisk effekt på 93,5 kW. Den maksimale effekt leveres, når den indstrålede
solintensitet er 930 W/m2.

a) Beregn solcellernes nyttevirkning.


Areal: 536 m2

Maksinal elektrisk effekt: 93,5 kW = 93500 J/s

maksimale effekt leveres, når den indstrålede solintensitet er 930 J/s/m2

536 m2*930 J/s/m2=498480J/s

Nyttevirkning=93500J/s/498480J/s=1,876

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. april 2012 af hesch (Slettet)

Sidste linie:  Du må have ny lommeregner, min siger 0,1876.


Svar #2
26. april 2012 af mimok (Slettet)

Ja, det siger min også, jeg have have trykket et 0 for meget.
Men er det ellers rigtigt regnet?


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. april 2012 af hesch (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud. Men husk, at en nytte virkning aldrig kan blive større en 1.  For ellers har du lavet dig en evighedsmaskine.


Svar #4
26. april 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregn nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.