Matematik

Matematik

26. april 2012 af officialthierry (Slettet)

Grafen for en eksponentielt aftagende sammenhæng går gennem punkterne P(20,180) og Q (35,25)

* bestem y-værdien svarende til x = 28
*løs ligningen y = 140
* bestem halveringskonstanten

det ville være en stort stort hjælp, tak i forvejen!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2012 af Isomorphician

Hvor går du i stå?

Find forskriften for funktionen (evt. ved at opstille to ligninger med to ubekendte).

- Indsæt 28 på x's plads og udregn den tilhørende funktionsværdi.

- Sæt funktionsudtrykket lig med 140 og løs ligningen mht. x.

- Brug formlen for halveringskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af mathon

       

                                            a = (y2/y1)1/Δx

                                            a = (25/180)1/5 = 0,876687

                                            b = y / 0,876687x = 180 / 0,87668720 = 2502,55

 

                                            f(x) = 2502,55·0,876687x

 

 

 

 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.