Matematik

Matematik

26. april 2012 af officialthierry (Slettet)

graften for sammenhængene Y1 og Y2 går begge gennem punkterne (-2,5) og (6,21). 
 

a. bestem en forskrift for Y1, når det oplyses, at Y1 er lineær

b. bestem en forskrift for Y2, når det oplyses, at Y2 er eksponentielt voksende.

c. beregn for begge sammenhænge y-værdien svarende til x = 25

det ville være en stor hjælpe hvis i gad og hjælpe med det! tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Euroman28

a) 

Hvis du skal finde en lineær forskrift der "passer" på de to punkter så bruger du.

 

formlen

hvor

og  
er dine punkter. 

eller

b) 

her bruger du formlen

og a bestemmes her ved 

hvor

og 
er dine punkter.

b bestemmes til 

eller 

 

 

 

 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

b) Selv med LaTeX er det uklart, at udtrykket for konstanten a i den eksponentielle model er

                                      a = (x2-x1)√(y2/y1) = (y2/y1)1/(x2-x1) ,

eller

                        


Svar #3
26. april 2012 af officialthierry (Slettet)

kan ikke takke dig nok!!!


Svar #4
26. april 2012 af officialthierry (Slettet)

kan ikke takke jer nok!!!


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.