Matematik

2. gradspolynomier

26. april 2012 af Lisianthus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

 

Håber en venlig sjæl kan hjælpe mig i gang med følgende opgave.

Forstår ikke helt hvordan jeg skal komme igang - dog ved jeg, at man skal benytte sig af faktorisering på en eller anden måde.

 

Opgaven:

Opskriv to forskellige 2.gradspolynomier, der begge har rødderne 2 og 7

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Anxyous (Slettet)

Brug det faktoriserede andengradspolynomium, f(x) = a*(x - x1)*(x - x2), hvor x1 og x2 er rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 kan skrives på den faktoriserede form

f(x) = a·(x -r1)·(x -r2)

Indsæt røddernes værdier og vælg selv en værdi for a forskellig fra 0.


Svar #3
26. april 2012 af Lisianthus (Slettet)

Vil det så sige:

 

f(x) = a*(x - 2 )*(x - 7) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, men vælg en værdi for a, for eksempel a = 1, og gang polynomiet ud og træk sammen til den sædvanlige form.


Svar #5
26. april 2012 af Lisianthus (Slettet)

Aha takker..

 

Bare for at at få det bekræftet.

Er disse rigtige hvis jeg skal lave to:

 

1. f(x) = 5*(x - 2)*(x - 7)

 

2. f(x) = 3*(x - 2)*(x - 7)


Svar #6
26. april 2012 af Lisianthus (Slettet)

#4


#3

Ja, men vælg en værdi for a, for eksempel a = 1, og gang polynomiet ud og træk sammen til den sædvanlige form.

 

Nu er jeg med, tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, de er begge lige gode eksempler på et 2.-gradspolynomium med de nævnte rødder.

Med a = 1 fås

f(x) = (x - 2)(x - 7) = x2 - 9x + 14


Skriv et svar til: 2. gradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.