Matematik

10.klasse matematik

26. april 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Opgave 5.3

 

Indhold af energi:                       Pris:

Træbriketter: 5,0 kWh/kg               1,95 kr/kg

Fyringsolie: 11,5 kWh/kg                11,15 kr/kg                                  

 

                              Brændovn:                        Oliefyr:

Virkningsgrad:            60%                                  85%

 

Spørgsmål:
Sammenlign økonomien for træbriketter og fyringsolie

 

Jeg har virkelig ingen idé om hvordan jeg gør det.
Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Hansijensen (Slettet)

Træbriketter: 5/1,95 = 2,56 kWh/kr

Fyringsolie: 11,5/11,15 = 1,03 kWh/kr

Brændovn: 60 % af 2,56 = 2,56*60/100 = 1,54 kWh/kr

Oliefyr: 85% af 1,03 = 1,03*85/100 = 0,88 kWh/kr


Svar #2
26. april 2012 af inger91 (Slettet)

1,54 kWh/kr = 1,54 kwh pr. krone

Eller hvordan er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er det antal kWh, som man kan udnytte ved at brænde for 1 kr træbriketter i den brændeovn.


Svar #4
27. april 2012 af inger91 (Slettet)

Okay, det tænkte jeg nok.
Tak for hjælpen begge to :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2012 af mette48 (Slettet)

Det er ikke nok med beregningen, du skal også komme med en tolkning af resultaterne med ord for at opgaven er besvaret


Svar #6
27. april 2012 af inger91 (Slettet)

Er det ikke nok, at jeg skriver at træbriketterne er 1,75 gange dyere end 0,88?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Der spørges jo ikke om, hvad der er dyrest - men hvad der giver mest varme for pengene . . .

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2021 af Rosa14

Kan I hjælpe med at tegne det og finde på løs på opgaven :) 


Skriv et svar til: 10.klasse matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.