Fysik

Mekanisk energi, benævnelser

23. august 2005 af dR-Semic (Slettet)
Hey har en forholdsvis nem opgave i fysik, men kan ikke få benævnelserne til at passe! >_

Ekin = Epot
↔ 1/2mv^2 = mgh
↔ 1/2m · 8,32^2m/s = m · 9,82m/s^2 · h
↔ 34,72m/s = 9,82m/s^2 · h
↔ h = 3,54m

Jeg kan ikke få (m/s)/(m/s^2) til at give m.

Svar #1
23. august 2005 af dR-Semic (Slettet)

Den her er lidt mere overskuelig:

Ekin = Epot
<=> 1/2mv^2 = mgh
<=> 1/2m · 8,32^2m/s = m · 9,82m/s^2 · h
<=> 34,72m/s = 9,82m/s^2 · h
<=> h = 3,54m

Jeg kan ikke få (m/s)/(m/s^2) til at give m.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2005 af QaZZaQ

Ekin = Epot
<=> 1/2mv^2 = mgh
<=> 1/2m · 8,32^2(m/s)^2 = m · 9,82m/s^2 · h
<=> 34,72m^2/s^2 = 9,82m/s^2 · h
<=> h = 3,54m

Når du sætter v i anden har du altså v^2= (8.32m/s)^2=34,72m^2/s^2

Svar #3
23. august 2005 af dR-Semic (Slettet)

takker :)

Skriv et svar til: Mekanisk energi, benævnelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.